Text på gravsten

Text på gravsten

Det är inte bara materialet som spelar roll utan även vad som står på stenen och där vill vi att du som kund ska känna dig trygg med att vi har en lång erfarenhet av textning på gravstenar.

Såhär går det till att välja fina texter till din gravsten

Många önskar namn, födelsedatum och dödsdatum på personen som har gått bort men också någon form av tillägg som berör, det kan exempelvis vara en blomma som personen tyckte om eller något annat som symboliserar den avlidne.

Många önskar också ett citat, ett ord eller mening som på något sätt representerar vem personen som gått bort var och på vilket sätt hon påverkat människor i sin omgivning.

Vi ritar alltid upp en skiss i vårt ritningsprogram så att man får se hur stenen kommer att bli. Det kan vi göra direkt under besöket hos oss eller efter samtal eller mailkontakt.

Texten på gravstenar kräver eftertanke

Vi vill att din gravsten ska kännas personlig och att stenen blir precis så som du vill ha det, för texten på gravstenen är bestående och kommer finnas där för alltid.

Vi kommer vägleda dig i ditt val av text och i vad du bäst känner skulle betyda något, för både personen som har gått bort men också för er som är kvar och som ska läsa det som finns på stenen.

Hos oss finns allt som behövs för textkomplettering till redan befintlig text från en gravsten, oberoende av ålder, material eller utseende.

Kompletteringen till texten utförs alltid i samma stil och storlek som den befintliga om utrymme för det finns.

Är stenen äldre och den gamla texten är guldförgylld eller lackerad är det vara lämpligt att förnya den då väderförhållanden kan ha blekt och missfärgat det som står.

Vi ser i vilket skick den befintliga texten är i när stenen är hämtad och tvättad och den är färdig levereras den till kyrkogården där vi vid återmontering åtgärdar eventuella tillkommande arbeten på anordningen.

Du som kund kan med oss som leverantör känna dig trygg med att alla stenar monteras säkert, snyggt och enligt gällande bestämmelser.