Textkomplettering

När en text ska kompletteras på en redan befintlig gravsten så kan det vara bra att veta om det finns utrymme för detta på stenen.

Vi rekommenderar att man vid en offertförfrågan eller beställning skickar oss ett fotografi på stenen för att vi lättare ska kunna se vad som får plats och vad som ska göras med den.

Hur går det till?

Vi transporterar gravstenen till vår fabrik i Kinna där all nödvändig utrustning finns. Det går även bra att själv transportera stenen till och från vår fabrik. Vid hämtning kontrolleras också att gravstensanordningen uppfyller CGK´s bestämmelser och om det finns något behov av riktning, omsättning alternativt höjning.

Läs mer om dessa bestämmelser under fliken Säkring/Dubbning.

I fabriken tvättas stenen sedan grundligt för att därefter torka så att textduken kan fastna. Texten utförs alltid i samma stil och storlek som den befintliga texten om utrymme för detta finns.

Bättring eller omlackering/omförgyllning av befintlig text.

Om stenen är äldre och den gamla texten är guldförgylld eller lackerad kan det vara lämpligt att förnya detta då sol, väder, bevattning etc kan ha blekt och missfärgat texten.

Oftast ser vi vilket skick den befintliga texten är i när stenen är hämtad och tvättad. När stenen är färdig levereras den till kyrkogården där vi vid återmontering åtgärdar eventuella tillkommande arbeten på gravstensanordningen.

Med oss som leverantör kan du känna dig trygg med att alla stenar monteras säkert, snyggt och enligt gällande bestämmelser.