Designa gravsten utefter dina önskemål

Designa gravsten

Hos oss kan du skapa design av en gravsten utefter dina önskemål

Designa gravsten med minne som består

Vi tillverkar gravstenar, alla i granit av högsta kvallité i främst svensk och nordisk granit från stenblock till färdig gravsten utan mellanhänder.
På så vis har vi möjlighet att tillsammans med dig designa och utforma en unik gravsten helt efter dina önskemål.

Vi är övertygade om att det finns något vackert i att kunna ha en bestående plats att komma till för att samtala och känna närvaro med någon man saknar. Söders Stenhuggeri AB är otroligt stolta över att kunna erbjuda våra kunder denna frihet i valet av gravsten.

Alla våra gravstenar tillverkas geografiskt nära, i Kinna.

När kunder kommer till oss så befinner de sig i en rörig period i livet och vi har därför jobbat hårt med att kunna erbjuda en trygg hand att hålla i när resan mot en minnesplats för någon du håller kär börjar.

foretaget-009

Vi på Söders Stenhuggeri har jobbat med gravstenar länge och vet vad som krävs för att resultatet ska möta precis de förväntningar som du som kund har när du kommer till oss.

Du kan välja att använda dig av någon av våra färdiga modeller av gravstenar som du kan kika närmare på i vårt galleri eller så kan du skissa upp en egen modell helt från grunden där du självklart får trygg och långsiktig handledning och råd från oss.

Gradning av dekorrand

Att utforma en gravsten

Först ritar vi tillsammans upp en skiss i vårt digitala designprogram så att du får se hur stenen kommer att bli. När du tillsammans med oss har bestämt hur du vill att gravstenen ska se ut så ordnar vi med en ansökan på stenen som vi sedan sänder till kyrkogårdsförvaltningen för godkännande.

Kyrkogårdsförvaltningen behöver godkänna stenens modell eftersom att det behöver stämma överens med den enighet som finns på den gravplats som stenen ska finnas på.

Vi finns med genom hela processen och tar hand om allt det där som du helst inte vill lägga tid på. För oss handlar vårt jobb om så mycket mer än bara gravstenar, det handlar om att finnas med våra kunder, att vara en trygghet och ett bra företag att kunna lita på.

Välkommen att ta kontakt med oss för idéer och tankar kring hur du vill att gravstenen ska se ut.